http://www.migrostv.com/vanilyali-krema-tarifi/
Malzemeler
2 lt yağlı süt
1 vanilya çubuğu
160 gr mısır nişastası
480 gr şeker
4 gr tuz
8 yumurta
220 gr tereyağı
Yapılışı
Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve içini kazıyın. Sütün tamamını ocağa alın içine vanilya çubuğunu ve içini atıp kaynama noktasına getirin. Nişasta,şeker,tuzu karıştırın içine yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sıcak sütü yavaşça yumurtalı karışımla çırparak karıştırın. Yumurtalı,sütlü karışımı tekrardan ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşan karışımın içinden vanilya çubuğunu çıkarıp ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremanız pütürlü ise sıcakken süzgeçten geçirip bir kaba alın,üzerinde ser bir tabaka oluşmaması için üstünü yağlı kağıt yada streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
Malzemeler
2 lt yağlı süt
1 vanilya çubuğu
160 gr mısır nişastası
480 gr şeker
4 gr tuz
8 yumurta
220 gr tereyağı
Yapılışı
Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve içini kazıyın. Sütün tamamını ocağa alın içine vanilya çubuğunu ve içini atıp kaynama noktasına getirin. Nişasta,şeker,tuzu karıştırın içine yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sıcak sütü yavaşça yumurtalı karışımla çırparak karıştırın. Yumurtalı,sütlü karışımı tekrardan ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşan karışımın içinden vanilya çubuğunu çıkarıp ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremanız pütürlü ise sıcakken süzgeçten geçirip bir kaba alın,üzerinde ser bir tabaka oluşmaması için üstünü yağlı kağıt yada streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
0 yorum :
Yorum Gönder