Geleneksel tariflerin pratik yolları MigrosTV'de! Türk mutfağının sevilen lezzeti çökertme kebabı bunlardan biri. Yapımı meşakkatli olan çökertme kebabını yapmanın kolay yolunu sizler için hazırladık. Yapımı kolay, pratik çökertme tarifi MigrosTV'de! Et tarifleri ile aranız iyiyse, buradaki videoları da izlemenizi öneririz.
Malzemeler:
3 adet patates
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 adet kokteyl domates
1 yemek kaşığı salça
1 paket uzaman kasap parmak köfte
1 kase yoğurt
2 adet sarımsak
Tuz
Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri soyup dilimleyin ve kibrit şeklinde ince ince kesin. Birkaseye aktarıp nişasta ile harmanlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ve patatesleri kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağı ile doğranmış kokteyl domatesleri pişirin ve salça ve tuz koyup karıştırın. Izgara tavasında parmak köfteleri pişirin. Servis tabağına önce kibrit patatesleri yerleştirin, etrafına köfteleri koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı domatesi gezdirip servis edin.
Malzemeler:
3 adet patates
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 adet kokteyl domates
1 yemek kaşığı salça
1 paket uzaman kasap parmak köfte
1 kase yoğurt
2 adet sarımsak
Tuz
Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri soyup dilimleyin ve kibrit şeklinde ince ince kesin. Birkaseye aktarıp nişasta ile harmanlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ve patatesleri kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağı ile doğranmış kokteyl domatesleri pişirin ve salça ve tuz koyup karıştırın. Izgara tavasında parmak köfteleri pişirin. Servis tabağına önce kibrit patatesleri yerleştirin, etrafına köfteleri koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı domatesi gezdirip servis edin.
0 yorum :
Yorum Gönder