haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

2 Ekim 2014 Perşembe

Tepside Kadayıf Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi
malzemeler
500g Kadayıf
150g Tereyağı
ceviz
şerbet İçin
2,5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
4-5 Damla Limon Suyu
hazırlanışı İlk Olarak Şerbet Hazırlanarak Ilınmaya Bırakılır. Bunun İçin Şeker Ve Su Küçük Bir Tencereye Alınır. Kaynamaya Başladıktan 10dk Sonra Limon Suyu Eklenir. 5dk Daha Kaynattıktan Sonra Ocaktan Alınır. Tereyağı Eritilir Ve Kadayıfın Üzerine Gezdirilir. Güzelce Harmanlanarak Kadayıf Tellerinin Yağlanması Sağlanır. Kadayıfın Yarısı Alınarak Küçük Boy Fırın Kabına (ben Küçük Yuvarlak Borcam Kullandım) Yerleştirilir Ve Üzerine Avuç İçi İle Bastırılarak Sıkışması Sağlanır. Bol Miktarda Ceviz İçi Serpilir Ve Kalan Kadayıf Cevizlerin Üzerine Serilir. Yine Avuç İçi İle Güzelce Bastırılır. 180c Önceden Isıtılmış Fırında Güzelce Kızartılır. Fırından Aldıktan Sonra 5dk Kadar İlk Sıcağının Çıkması Beklenir Ve Tatlı Dilimlenir. İster Kare İste Pizza Dilimi Gibi Kesebilirsiniz. Tepsim Yuvarlak Olduğu İçin Pizza Dilimi Şeklinde Kestim. Soğumuş Olan Şerbetimizi Tatlının Üzerine Gezdiriliyoruz Ve Şerbeti Çekmesi İçin Tatlıyı Dinlendiriyoruz. Şerbetin Soğuk Olması Önemli Eğer Sıcak Olursa Kadayıfı Hamur Yapabilir Dikkat Ediniz:) Afiyet Olsun.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder