http://www.migrostv.com/firinda-portakalli-somon/
Somon balığına farklı bir soluk getirmek istedik. Sadece meyve olarak tüketilen değil aynı zamanda yemeklere de tat katan portakal ile somonu bir araya getiriyoruz. Portakal deyince akla ilk gelen Washington portakalıdır. En kaliteli Washington cinsi portakal Antalya ili Finike ilçesinde yetiştiriliyor. Finike Çavdır köyü portakalı, en iyi portakal ödülü almıştır. Kabuklarından çıkan portakal esansından parfüm elde edilir.
Malzemeler
200 gr somon fileto
2 adet portakal
2-3 adet defne yaprağı
Tuz&karabiber
Yapılışı
Somonu ısınmış ızgara tavasında arkalı önlü birer dakika pişirin. Pişirdikten sonra derin bir tabakta iki adet portakalın suyu ile marineye yatıp defne yaprağını, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 190 derece önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtla 15 dakika pişirin.
Balık severseniz size nefis limonlu levrek tarifimizi öneririz. Yanında da nefis bir roka salatası hiç fena gitmez! Buraya buyurun!
Somon balığına farklı bir soluk getirmek istedik. Sadece meyve olarak tüketilen değil aynı zamanda yemeklere de tat katan portakal ile somonu bir araya getiriyoruz. Portakal deyince akla ilk gelen Washington portakalıdır. En kaliteli Washington cinsi portakal Antalya ili Finike ilçesinde yetiştiriliyor. Finike Çavdır köyü portakalı, en iyi portakal ödülü almıştır. Kabuklarından çıkan portakal esansından parfüm elde edilir.
Malzemeler
200 gr somon fileto
2 adet portakal
2-3 adet defne yaprağı
Tuz&karabiber
Yapılışı
Somonu ısınmış ızgara tavasında arkalı önlü birer dakika pişirin. Pişirdikten sonra derin bir tabakta iki adet portakalın suyu ile marineye yatıp defne yaprağını, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 190 derece önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtla 15 dakika pişirin.
Balık severseniz size nefis limonlu levrek tarifimizi öneririz. Yanında da nefis bir roka salatası hiç fena gitmez! Buraya buyurun!
0 yorum :
Yorum Gönder