haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

3 Ekim 2014 Cuma

Sosyete Mantısı Tarifi

Türk mutfağının geleneksel tatlarından mantı ile konuk oluyoruz sofralarınıza. Pratik hamurişi tariflerinden biri olan mantıyı bir de böyle deneyin. Sosyete mantısı tarifi şimdi MigrosTV'de. Hamurişi tarifler ile aranız iyi ise nefis börek tariflerimize de bir göz atın deriz!
Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için:
300g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
Yufkaları ıslatmak için
yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Pulbiber
Yapılışı
İlk olarak iç harcı hazırlın. Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharat ekleyin. Piştikten sonra ocağı kapatın ve doğranmış bir tutam maydanozu iç harca ekleyerek karıştırın.
Yufka 4e kesin; her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpin. Rulo yaparak gül böreği şeklinde sarın. Üzerine yağ ve su karışımından sürün, 170 derece fırında pişirin. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın. Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağında yakılan nane ve pulbiberi gezdirin.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder