http://www.migrostv.com/dereotlu-fava-kuru-bakla-ezmesi/
Bakla ile yapılan en favori yiyeceklerden biri olan dereotlu fava hazırlıyoruz. Buradan buyurun!
Malzemeler
1/2 kg kuru bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı 1 kuru soğan
1 büyük patates (soyulmuş)
1/2 demet dereotu
1 limonun suyu
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Tuz
1 çorba kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kuru baklayı 1 gece önceden ıslatın ve favayı hazırlamak için süzdürün. Soğanı orta boy küpler halinde kesin, patatesi ince bir şekilde dilimleyin, dereotunu kıyın. Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Aynı tencereye tuz, şeker, patates, 3 bardak su ve kuru baklayı da ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin. İyice pişince blendırdan veya tel süzgeçten bir kaşıkla ezerek geçirip genişçe bir kaba alın. Kıyılmış dereotu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kaba alın. Soğuyunca limon suyu, dereotu ve zeytinyağı ile servis edin.
Bakla ile yapılan en favori yiyeceklerden biri olan dereotlu fava hazırlıyoruz. Buradan buyurun!
Malzemeler
1/2 kg kuru bakla
1/2 su bardağı zeytinyağı 1 kuru soğan
1 büyük patates (soyulmuş)
1/2 demet dereotu
1 limonun suyu
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Tuz
1 çorba kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kuru baklayı 1 gece önceden ıslatın ve favayı hazırlamak için süzdürün. Soğanı orta boy küpler halinde kesin, patatesi ince bir şekilde dilimleyin, dereotunu kıyın. Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Aynı tencereye tuz, şeker, patates, 3 bardak su ve kuru baklayı da ekleyip baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin. İyice pişince blendırdan veya tel süzgeçten bir kaşıkla ezerek geçirip genişçe bir kaba alın. Kıyılmış dereotu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ekleyip karıştırın ve soğuması için bir kaba alın. Soğuyunca limon suyu, dereotu ve zeytinyağı ile servis edin.
0 yorum :
Yorum Gönder