http://www.migrostv.com/fransiz-kurabiyesi-sable-kurabiye/
Fransızların pastacılık konusunda ne kadar usta olduklarını bilmeyen yoktur. Şimdi size Fransız mutfağından gelen bir lezzet olan Sable Kurabiye tarifi veriyoruz; MigrosTV ’ye buyurun!
Malzemeler
1/2 su bardağı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya (yarım paket)
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 çırpılmış yumurta
Dışını kaplamak için toz şeker
Yapılışı
Fırınınızı 190 dereceye çıkarın. Tereyağı ve şekeri iyice çırpıp krem kıvamına getirin ve içine yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Un ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve bir hamur oluşturun,hamur çok yumuşak ise buzdolabında soğutun. Soğumuş hamuru elinizle rulo haline getirin ilk önce çırpılmış yumurtaya, sonrasında şekere bulayın ve tekrar buzdolabında soğutun. Soğuyan rulo şeklinde hamuru bıçakla eşit kalınlıkta kesin ve soğuk fırın tepsisine koyun, her bir kurabiye hamuruna parmağınızla hafifçe bastırın ve daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirin.
Kurabiyeden söz açılmışken sizlere bir önerimiz daha var. Çölyak hastaları için glutensiz bir kurabiye yaptık. Tarifi burada!
Fransızların pastacılık konusunda ne kadar usta olduklarını bilmeyen yoktur. Şimdi size Fransız mutfağından gelen bir lezzet olan Sable Kurabiye tarifi veriyoruz; MigrosTV ’ye buyurun!
Malzemeler
1/2 su bardağı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya (yarım paket)
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 çırpılmış yumurta
Dışını kaplamak için toz şeker
Yapılışı
Fırınınızı 190 dereceye çıkarın. Tereyağı ve şekeri iyice çırpıp krem kıvamına getirin ve içine yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Un ve tuzu karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve bir hamur oluşturun,hamur çok yumuşak ise buzdolabında soğutun. Soğumuş hamuru elinizle rulo haline getirin ilk önce çırpılmış yumurtaya, sonrasında şekere bulayın ve tekrar buzdolabında soğutun. Soğuyan rulo şeklinde hamuru bıçakla eşit kalınlıkta kesin ve soğuk fırın tepsisine koyun, her bir kurabiye hamuruna parmağınızla hafifçe bastırın ve daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirin.
Kurabiyeden söz açılmışken sizlere bir önerimiz daha var. Çölyak hastaları için glutensiz bir kurabiye yaptık. Tarifi burada!
0 yorum :
Yorum Gönder