haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

3 Ekim 2014 Cuma

Mengen Pilavı Tarifi

http://www.migrostv.com/mengen-pilavi/
Konu “yemek” ve “aşçılık” ise ilk akla gelen yerlerden biri Bolu Mengen ’dir. Mengen pilavı da medar-ı iftaharı. Mengen pilavı içindeki mantar ve ceviz ile öne çıkıyor. Klasik pirinç ile de yapabilirsiniz ancak esası “kıbrıscık” pirincidir. Enfes bir tarif olmasının yanısıra, 1994 yılında adımızı çok uzaklarda da duyurmamıza vesile oldu.
11. Mengen Festivali ’nde aşçılarımız Türkiye ’ de ilk defa üretilen 4,5 metre çapında dev tencere içinde tam 10.000 porsiyon kapasiteli Mengen pilavını yaptı ve ikram etti. Tencerelere sığmayan bu enfes pilavın tarifinde şimdi sıra.
Konu yöresel lezzetlerden açılmışken. Hürriyet Turuncu Gazete ’de Sahrab Soysal “yöresel”e dair bir yazı kaleme aldı. Örneğin yapılan araştırmaya göre Türkiye ’deki yöresel yemek sayısı 2000 ’i aşmış durumda. Bakın daha neler anlatılmış…

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder