haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

3 Ekim 2014 Cuma

Tepsi Kebabı Tarifi

Nefis kebap tarifleri MigrosTV'de! Daha önce beyti kebabı, kuzu şiş ve çökertme kebabı tariflerimiz ile lezzetli bir yolculuğa çıkmıştık sizinle. Şimdi gelin adıyla şanıyla enfes bir tepsi kebabı yapalım. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı tarifi şimdi yayında!
Malzemeler
1 kilo orta yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
4,5 tane domates
8,10 tane siviribiber
Kimyon
Karabiber
Kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Yapılışı
Soğanları soyup rendeleyin ve bir kaba alıp kıyma ve doğranmış maydanoz ile karıştırın. Tepsiye yaydıktan sonra domatesleri yarım ay doğrayın. Biberleri boylarına göre 2 veya 3'e bölün. Köftenin üstüne dizin; soğan, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye alıp elinizle bastırarak yayın. Bir kasede salça, biraz sıvıyağ ve tuzu karıştırıp su ile açın. Kebabın üstüne dökün. Isıtılmış orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Sonra dilimleyip servis yapın.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder