2 adet levrek
9-10 adet arpacık soğan
1 adet limon
1 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Arpacık soğanların üzerine sıcak su ilave edip 5 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Fırın kabına tamamen kaplayacak şekilde çift kat yağlı kağıt serin. Limonu dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına çok az zeytinyağı, arpacık soğan, limon dilimleri ve balıkları yerleştirin. Balıkların İki taraflarını da tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerlerine taze biberiye, defne yaprağı, dereotu, maydanoz ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Yağlı kağıtları hava almayacak şekilde balıkların üzerine kapatın. Fırın kabına 1 bardak kadar su ilave edin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
9-10 adet arpacık soğan
1 adet limon
1 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Arpacık soğanların üzerine sıcak su ilave edip 5 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Fırın kabına tamamen kaplayacak şekilde çift kat yağlı kağıt serin. Limonu dilimleyin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına çok az zeytinyağı, arpacık soğan, limon dilimleri ve balıkları yerleştirin. Balıkların İki taraflarını da tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerlerine taze biberiye, defne yaprağı, dereotu, maydanoz ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Yağlı kağıtları hava almayacak şekilde balıkların üzerine kapatın. Fırın kabına 1 bardak kadar su ilave edin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder