haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

1 Ekim 2014 Çarşamba

Balık Ekmek

1 adet palamut
1 adet havuç
½ kırmızı soğan
Birkaç adet turp
Birkaç yaprak kıvırcık
Birkaç dal maydanoz ve dereotu
1 adet ekmek (4 ’e bölünmüş)
½ limon
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Maydanoz ve dereotlarını kıyın. Kıvırcıkları ince doğrayın. Soğanı ince doğrayın. Turpların kabuklarını soyup ince doğrayın. Havucu, sebze soyacağı yardımıyla ince dilimleyin. Doğradığınız malzemeleri çukur bir kaba alıp üzerlerine yarım limonun suyunu sıkın, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. Palamutları çukur bir tabağa alıp, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip yağa iyice bulanmalarını sağlayın. Izgarayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca palamutları derili kısımları alta gelecek şekilde yerleştirip, maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da 3‘er dakika pişirin. Pişen balıkların üzerine ekmekleri bastırın. Ekmekleri bir tabağa alıp içlerine hazırladığınız salatayı ve palamutları yerleştirin.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder