150 gram kıyma
½ kilo patates
2 sap pırasa
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı süt
½ kilo un
2 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, süt, unun yarısı, kuru maya ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Yoğurmaya devam ederken ılık su ilave edin. Kalan unun 3-4 yemek kaşığı kadarını hamuru açmak için ayırıp gerisini hamura ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru tezgaha alıp toparlayın. Hazırladığınız hamurdan yuvarlaklar koparıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir kabın içine alın. Üzerlerini streç film ile kapatıp iç harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. Patatesleri irice doğrayıp tencereye alın, üzerlerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın, 20 dakika haşlayın. Delikli bir kaşık yardımıyla süzün. Pırasaları ince ince doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız pırasaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kıymayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Salça ekleyip karıştırın. Haşladığınız patatesleri ilave edip karıştırın ve altını kapatın. İç harcını bir kaba alın, tuz ve karabiber ekleyip ezerek karıştırın. Tezgaha biraz un serpip beklettiğiniz hamurları merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurların üzerine çok az zeytinyağı gezdirip hazırladığınız iç harcını paylaştırın, kenarlarından katlayarak kapatın. Fırın kabına fırça yardımıyla 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı sürüp hazırladığınız börekleri yerleştirin. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
½ kilo patates
2 sap pırasa
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı süt
½ kilo un
2 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, süt, unun yarısı, kuru maya ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Yoğurmaya devam ederken ılık su ilave edin. Kalan unun 3-4 yemek kaşığı kadarını hamuru açmak için ayırıp gerisini hamura ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru tezgaha alıp toparlayın. Hazırladığınız hamurdan yuvarlaklar koparıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir kabın içine alın. Üzerlerini streç film ile kapatıp iç harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. Patatesleri irice doğrayıp tencereye alın, üzerlerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın, 20 dakika haşlayın. Delikli bir kaşık yardımıyla süzün. Pırasaları ince ince doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve doğradığınız pırasaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kıymayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Salça ekleyip karıştırın. Haşladığınız patatesleri ilave edip karıştırın ve altını kapatın. İç harcını bir kaba alın, tuz ve karabiber ekleyip ezerek karıştırın. Tezgaha biraz un serpip beklettiğiniz hamurları merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurların üzerine çok az zeytinyağı gezdirip hazırladığınız iç harcını paylaştırın, kenarlarından katlayarak kapatın. Fırın kabına fırça yardımıyla 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı sürüp hazırladığınız börekleri yerleştirin. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder