haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

30 Eylül 2014 Salı

Zeytinyağlı Yaprak Sarması - Nefis Yemek Tarifleri

Malzemeler
2 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
tuz
Yarım Demet Maydanoz
Bir Kaç Dal Taze Nane
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Yarım Kahve Fincanı Kuş Üzümü
Yarım Kahve Fincanı Kadar Dolmalık Fıstık
1 Büyük Domates
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
hazırlanışı Zeytinyağlı Biber Dolmasında Kullandığım İç Harcının Aynını Kullandım. Bunun İçin Kuru Soğanlar İnce Yemeklik Doğranır Ve Yarım Çay Bardağı Zeytinyağında Kavrulur. Soğanlar Kavrulunca Rendelenmiş Veya Robottan Geçirilmiş 1 Adet Domates Eklenir Ve Karıştırılır. Yıkanmış Ve Suyu Süzülmüş Pirinçler İlave Edilerek Hafifçe Kavrulur. Dolmalık Fıstıklar, Kuş Üzümü, Tarçın, Kuru Nane, Karabiber, Toz Şeker, Tuz (yaprağınızın Tuzuna Göre Ayarlayın, Çok Tuzlu İse Hiç Kullanmayın) İlave Edilir. Karıştırılarak Ocaktan Alınır. Son Olarak İnce Doğranmış Maydanoz Ve Taze Naneler Eklenir Ve Güzelce Karıştırılır. Salamura Yapraklar Yıkanarak Varsa Fazla Tuzu Gitmesi İçin Suda Bekletilir. Daha Sonra Hazırlanan İç Harcından Her Yaprağın Üzerine Bir Tatlı Kaşığı Kadar Bırakılarak Yapraklar Sarılır. Tencerenin Tabanı Kullanmayacağınız Yırtık Ya Da Damarlı Yapraklarla Örtülür ( Dibinin Tutma İhtimaline Karşı). Sarılan Yapraklar Tencereye Yerleştirilir. Tüm Yapraklar Yerleştirildikten Sonra Üzerine Yine Yaprak Kapatılır. Böylelikle Buharı İçeride Kalacağı İçin Hem Daha Kolay Pişecektir. Hem De En Üstteki Yaprakların Rengi Daha Yeşil Kalacaktır. Son Olarak Yarım Çay Bardağı Kadar Zeytinyağı Gezdirilir. Yaprakların Üzerine Gelecek Kadar Su İlave Edilerek Tencerenin Kapağı Kapatılır Ve Kısık Ateşte Pişmeye Bırakılır. Pişerken Suyunu Kontrol Ederek Susuz Kalırsa Su İlave Etmenizi Öneririm. Soğuduktan Sonra Servis Edilir, Afiyet Olsun.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder