haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

30 Eylül 2014 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

Malzemeler
2 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yarım Demet Maydanoz
Bir Kaç Dal Taze Nane
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Yarım Kahve Fincanı Kuş Üzümü
Yarım Kahve Fincanı Kadar Dolmalık Fıstık
1 Büyük Domates
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Dolmaların Üzerine Kapak Yapmak İçin;
Bir Küçük Domates
Hazırlanışı Öncelikle İç Malzemesi İçin Kuru Soğanlar İnce Yemeklik Doğranır Ve Yarım Çay Bardağı Zeytinyağında Kavrulur. Soğanlar Kavrulunca Rendelenmiş Veya Robottan Geçirilmiş 1 Adet Domates Eklenir Ve Karıştırılır. Yıkanmış Ve Suyu Süzülmüş Pirinçler İlave Edilerek Hafifçe Kavrulur. Dolmalık Fıstıklar, Kuş Üzümü, Tarçın, Kuru Nane, Karabiber, Toz Şeker, Tuz İlave Edilir. Karıştırılarak Ocaktan Alınır. Son Olarak İnce Doğranmış Maydanoz Ve Taze Naneler Eklenir Ve Güzelce Karıştırılır. Diğer Taraftan Dolmalık Biberlerin Kapak Kısmı Açılır Ve Güzelce Yıkanır. Her Biberin İçine İç Harcından Doldurularak Tencereye Yerleştirilir. Burada Önemli Olan Nokta Pirinçlerin Rahatça Şişebilmesi İçin Biberleri Çok Sıkı Bir Şekilde Ve Tepelemem Doldurmamak Gerekir, Yarısını Biraz Geçecek Kadar İç Harcı Doldurmanız Yeterli Olacaktır. Dolmaların Kapağına Kapatmak İçin Bir Domates Küçük Doğranarak Her Biberin Tepesini Kapatılır. Daha Sonra Uygun Bir Tencereye Doldurulur. Son Olarak Üzerlerine Yarım Çay Bardağı Kadar Zeytinyağı Gezdirilir Ve Biberlerin Yarısına Gelecek Kadar Su İlave Edilir. Tencerenin Kapağı Kapatılarak Pişmeye Bırakılır. Pirinçler Yumuşayıncaya Kadar Yaklaşık 20-25 Dakika Kaynatılır. Soğuduktan Sonra Servis Edilir. Şimdiden Afiyet Olsun. Ben Küçük Dolmalık Biber Sevdiğim İçin İnce Kabuklu Ve Küçük Biberleri Kullanıyorum, Bu Ölçü İle 10-12 Adet Dolma Elde Edilebilir.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder