Malzemeler
300 Gram Taze Tel Kadayıf
1 Su Bardağı Kırılmış Ceviz
bulamak İçin;
3 Adet Yumurta
yarım Su Bardağı Süt
yarım Paket Vanilya
kızartmak İçin;
sıvı Yağ
şerbeti İçin;
2 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
hazırlanışı Bu İlk Kadayıf Dolması Yapmamdı. Zor Olacağını Düşünüyordum Ama Umduğum Gibi Olmadı. Bu Ölçülere Göre Ben Altı Tane Kadayıf Dolması Yaptım. Siz Miktarlarını İsteğinize Göre Artırabilirsiniz... İlk Olarak Şerbeti Hazırlıyoruz. Bunun İçin Şeker Ve Suyu Yaklaşık 20dk Kaynatıyoruz. Ocaktan Almaya Yakın İçerisine 3-4 Damla Limon Suyu Damlatıyoruz. Şerbetin Oldukça Soğuk Olması Gerekiyor O Nedenle Benim Önerim Şerbeti Çok Önceden Yaparak Dolaba Kaldırmanız. Kadayıfı Elimiz İle Biraz Havalandırıyoruz. Avuç İçi Kadar Parça Alarak Tezgah Üzerinde Açıyoruz. Bir Kenarına Kırılmış Ceviz İçinden Koyarak Sıkıca Kenarlarını Da Toparlayarak Sarıyoruz. Kalan Kadayıfları Da Bu Şekilde Sarıyoruz. Bir Kap İçerisinde Yumurta,süt Ve Vanilyayı İyice Çırpıyoruz. Hazırladığımız Kadayıfları Yumurtalı Karışıma Bulayarak Elimiz İle Düzeltiyoruz. Fazla Gelen Yumurtayı Elinizle Sıkabilirsiniz. Derin Bir Tencereye Bolca Sıvı Yağ Koyuyoruz Ve Kızdırıyoruz. Kızmış Olan Yağ İçerisine Kadayıf Dolmalarını Atarak Her Tarafını Güzelce Kızartıyoruz. Tencereden Alır Almaz Hemen Soğuk Olan Şerbetin İçerisine Bırakıyoruz. 3-4 Dakika Kadar Şerbetin İçerisinde Tutarak Servis Tabağına Alıyoruz. Ilık Olarak Servis Ediyoruz. Afiyet Olsun...
300 Gram Taze Tel Kadayıf
1 Su Bardağı Kırılmış Ceviz
bulamak İçin;
3 Adet Yumurta
yarım Su Bardağı Süt
yarım Paket Vanilya
kızartmak İçin;
sıvı Yağ
şerbeti İçin;
2 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
hazırlanışı Bu İlk Kadayıf Dolması Yapmamdı. Zor Olacağını Düşünüyordum Ama Umduğum Gibi Olmadı. Bu Ölçülere Göre Ben Altı Tane Kadayıf Dolması Yaptım. Siz Miktarlarını İsteğinize Göre Artırabilirsiniz... İlk Olarak Şerbeti Hazırlıyoruz. Bunun İçin Şeker Ve Suyu Yaklaşık 20dk Kaynatıyoruz. Ocaktan Almaya Yakın İçerisine 3-4 Damla Limon Suyu Damlatıyoruz. Şerbetin Oldukça Soğuk Olması Gerekiyor O Nedenle Benim Önerim Şerbeti Çok Önceden Yaparak Dolaba Kaldırmanız. Kadayıfı Elimiz İle Biraz Havalandırıyoruz. Avuç İçi Kadar Parça Alarak Tezgah Üzerinde Açıyoruz. Bir Kenarına Kırılmış Ceviz İçinden Koyarak Sıkıca Kenarlarını Da Toparlayarak Sarıyoruz. Kalan Kadayıfları Da Bu Şekilde Sarıyoruz. Bir Kap İçerisinde Yumurta,süt Ve Vanilyayı İyice Çırpıyoruz. Hazırladığımız Kadayıfları Yumurtalı Karışıma Bulayarak Elimiz İle Düzeltiyoruz. Fazla Gelen Yumurtayı Elinizle Sıkabilirsiniz. Derin Bir Tencereye Bolca Sıvı Yağ Koyuyoruz Ve Kızdırıyoruz. Kızmış Olan Yağ İçerisine Kadayıf Dolmalarını Atarak Her Tarafını Güzelce Kızartıyoruz. Tencereden Alır Almaz Hemen Soğuk Olan Şerbetin İçerisine Bırakıyoruz. 3-4 Dakika Kadar Şerbetin İçerisinde Tutarak Servis Tabağına Alıyoruz. Ilık Olarak Servis Ediyoruz. Afiyet Olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder