Hanım Göbeği
Malzemeler
25-30 adet için;
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
25-30 adet fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.Her bezenin ortasına fındık batıralım. 200 C fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Biraz kabarınca fındıklarda yükseliyor, pişerken elinizle hafif dibe doğru bastırırsanız fındıklar tatlının içinde kalıyor.
Tencerede şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz. Şerbeti soğuk , pişirdiğimiz bezeler sıcakken şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun…
Malzemeler
25-30 adet için;
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
25-30 adet fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim.Her bezenin ortasına fındık batıralım. 200 C fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Biraz kabarınca fındıklarda yükseliyor, pişerken elinizle hafif dibe doğru bastırırsanız fındıklar tatlının içinde kalıyor.
Tencerede şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz. Şerbeti soğuk , pişirdiğimiz bezeler sıcakken şerbeti döküyoruz.
Afiyet olsun…
0 yorum :
Yorum Gönder