haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

30 Eylül 2014 Salı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı - Nefis Yemek Tarifleri

Malzemeler
1 Paket Kemalpaşa Tatlısı (25 Adet)
muhallebisi İçin:
5 Su Bardağı Süt
2 Dolu Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
2 Dolu Yemek Kaşığı Un
6 Yemek Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
1 Paket Vanilya
tatlıyı Üzerindeki Tarife Göre Pişirmek İçin Şeker Ve Su Hazırlanışı Kemalpaşa Tatlısı Üzerindeki Tarife Göre Pişirilir. Benim Pakette 35-40 Dk Pişirin Diyordu Ancak Ben O Kadar Pişirmedim. Yaklaşık 25 Dk Da Pişti. 35-40 Dk Pişseydi Çok Eriyecekti. Pişen Tatlılar Kaşıkla Tek Tek Alınarak, Dikdörgen Borcama (34*22 Cm) Dizilir. Ve Soğumaya Bırakılır. Ayrı Bir Yerde Nişasta, Un, Şeker Ve Hindistan Cevizi Karıştırılarak Üzerine Süt Eklenir. Ve Orta Hararetli Ateşte Karıştırılarak Pişirilir. Muhallebi Koyulaşınca Vanilya Eklenir. Ve Altı Kapatılır. Soğuyan Tatlıların Üzerine Muhallebi Sıcak Olarak Dökülür. Soğumaya Bırakılır. Soğuduktan Sonra Buzdolabında Dinlendirilir. İyice Soğuyan Tatlı Dilimlenir Ve Üzerine Hindistan Cevizi Veya Fıstık Serpilerek Servis Yapılır. ..::afiyet Olsun::..

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder