Malzemeler
350-400 G Kuzu Gerdan Eti
3 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
pul Biber
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
limon Suyu
hazırlanışı Etleri Kuşbaşı Doğrayarak Haşlayalım. Kemikli İse Kemiğinden Sıyırarak Ufak Ufak Didikleyelim. Diğer Taraftan Çorbanın Terbiyesini Hazırlayalım. Bunun İçin Yoğurt Ve Unu Güzelce Çırpalım, Yumurta Sarısını Ve Az Limon Suyu İlave Ederek İyice Karıştıralım. Hazırladığımız Yoğurtlu Karışımı Et Suyumuzun İçine Yavaş Yavaş Ve Karıştırarak İlave Edelim. Didiklenmiş Etleri De Ekleyerek Kısık Ateşte Çorbamızı Birkaç Dakika Daha Kaynatalım. Son Olarak Çorbanın Tuzunu Da İlave Ederek Üzerine Tereyağı Ve Pul Biber İle Hazırlamış Olduğumuz Sosu Gezdirip Servis Yapalım. Dilerseniz Çorbayı İçerken Sirke De İlave Edebilirsiniz. Afiyet Olsun...
350-400 G Kuzu Gerdan Eti
3 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
pul Biber
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
limon Suyu
hazırlanışı Etleri Kuşbaşı Doğrayarak Haşlayalım. Kemikli İse Kemiğinden Sıyırarak Ufak Ufak Didikleyelim. Diğer Taraftan Çorbanın Terbiyesini Hazırlayalım. Bunun İçin Yoğurt Ve Unu Güzelce Çırpalım, Yumurta Sarısını Ve Az Limon Suyu İlave Ederek İyice Karıştıralım. Hazırladığımız Yoğurtlu Karışımı Et Suyumuzun İçine Yavaş Yavaş Ve Karıştırarak İlave Edelim. Didiklenmiş Etleri De Ekleyerek Kısık Ateşte Çorbamızı Birkaç Dakika Daha Kaynatalım. Son Olarak Çorbanın Tuzunu Da İlave Ederek Üzerine Tereyağı Ve Pul Biber İle Hazırlamış Olduğumuz Sosu Gezdirip Servis Yapalım. Dilerseniz Çorbayı İçerken Sirke De İlave Edebilirsiniz. Afiyet Olsun...
0 yorum :
Yorum Gönder