haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

19 Eylül 2014 Cuma

Evde Peynir Yapımı

 Son dönemlerde Alaz'ın sağlıklı beslenebilmesi için alternatifler düşünürken peynir yapma fikri aklıma geldi. İnternetten araştırmalarım sonucu denemeye karar verdim.

 Kızım 1 yaşına kadar yoğurdu severek yedi ama 1 yaşından sonra sanırım bıktı ve şimdi ağzına bile sürmek istemiyor.

 Peynir yemeyi daha çok sevdiği için evde peynir yapmaya karar verdim. Böylelikle gönül rahatlığı ile yedirebiliyorum. Bunun için köy sütü kullanıp markette satılanlara göre daha doğal bir peynir yapmış oluyorum.




 Öncelikle,

 Malzemeler

 5 kg köy sütü
 Yarım kilo yoğurt
 2 çorba kaşığı tuz (Tuz oranını dilediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz)



 * Köy sütünü beyaz bir tülbent yardımıyla süzdükten sonra büyük bir tencereye koyuyoruz.
 * Kısık ateşte bir müddet kaynamaya bırakıyoruz.
 * Üstü kaymaklaşıp fokurdamaya başladıktan 5 dakika sonra, içine yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
 * Yoğurdu ekledikten bir müddet sonra, sütün yeşil suyu ile beyaz kısmının ayrılmaya başladığını göreceksiniz.
 * Ayrışmaya başladıktan 15 dakika sonra ocağın altını kapatın.
 * Bir beyaz tülbent yardımıyla peynir altı suyunu süzün ve tülbenti iyice sıkıp suyunu salmasını sağlayın.
 * Ardından tülbentin içindeki loru tülbentle birlikte bir kaba aktarıp üzerine ağırlık koyun.
 *24 saat serin bir yerde bekletin ve peyniriniz hazır.


 Afiyet Olsun.:)

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder