İki farklı salata tarifi ile tekrar karşınızdayım. Artık marul yemekten bıktıysanız veya brokoli ile birbirinize düşman olduysanız tarifini vereceğim bu iki salatayı deneyebilirsiniz.
Genelde iki farklı salatayı aynı öğünde yemeyi daha çok seviyorum. Böylelikle hem yediğimden zevk alıyorum, hem de metabolizmamı daha hızlandırmış oluyorum.
Şimdi gelelim tarifleri;
Taze Ot Salatası
1 avuç tere
2 avuç roka
1 avuç kuzu kulağı
1 avuç dereotu
1 avuçtan biraz az maydonoz
Yarım ekşi elmalı
Yarım çay bardağı nar tanesi
1 avuç karışık kuruyemiş ( veya istediğiniz )
1 avuç tulum peyniri ( lor veya beyaz peynir de olabilir)
Nar ekşisi
Az Zeytinyağı
Bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra, servise hazır.
Ot türleri metabolizmayı hızlandırması ve az kalorili olması açısından çok önemli. Içersinde daha farklı tatlar katarak lezzetli hale getirebilirsiniz.
Soslu Brokoli Salatası
4 - 5 parça brokoli
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
3 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tahin
Taze veya kuru nane
2 diş sarımsak
Brokoli su veya soda ile 5 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya tutularak diri kalması sağlanır.
Havuçlar haşlanır ve ince ince doğranır.
Kırmızı biber ve turşular doğrandıktan brokoli ve havuç ile karıştırılır.
Blenderin içine yoğurt, tahin, nane ve sarımsak eklenip sarımsaklar ezilinceye kadar karıştırılır.
Brokoli salatasının üzerine döküldükten sonra servise hazır.
0 yorum :
Yorum Gönder