Dikişe biraz ara verdiğim bu dönemde tekrar sağlıklı bir tarif ile karşınızdayım. Palamut herkesin severek yediği bir balık değil her ne kadar faydalı olsa bile. Çok lezzetli olduğunu da söyleyemeyiz. O yüzden mısır unu ile yemeyi daha çok severiz. Ama bu da bizim için sağlıksız bir seçenek olur genelde.
O yüzden tatsız balıklar için hazırladığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Genelde pek çoğumuz fırında balık yapmayı severiz ve biliriz ama Balkan kökenli ve Akdenizliler balık tariflerine daha da çeşni ekliyorlar.
Şimdi de tarife geçiyorum.:-)
2 adet iri palamut veya 4 adet çingene palamudu
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı çekirdeksiz zeytin
4 diş sarımsak
Maydanoz
Kırmızı pul biber, karabiber, kişniş, tuz
Limon
Zeytinyağı
Palamutların içlerini temizleyip, bolca tuzlayıp bir borcamın içine ve fırın kağıdının üzerine yerleştiriyoruz. Böylelikle balık suyunu salıp kurumayacaktır.
Bir kase içinde zeytinyağı, baharatlar, sarımsak, zeytin, tuz ve maydonozu karıştırıyoruz. Bu karışımı balığın her tarafına sürüp özellikle temizlenmiş iç kısmına döküp kürdanla balığı tutturuyoruz.
Kalan sebzeleri de doğradıktan sonra fırın tepsisine dizmeye başlıyoruz. Kalan zeytinyağlı karışımıda yerleştirdigimiz sebzelerin üzerine döküp, 180 derecelik fırında patatesler pişene kadar (tahmini 45 dakika veya biraz daha fazla) pişiriyoruz. Bugulama olmasını istiyorsanız üzerini folyo ile kapatıp pişire bilirsiniz.
Afiyet Olsun. :-)
Sevgiler,
0 yorum :
Yorum Gönder