Her ne kadar karnıbahar mevsimi geçse de elinizde son kalan karnıbaharları degerlendirmek için farklı bir tarif ile karşınızdayım.
Karnıbaharı, diyete başladığım günden beri mutfağımdan hiç eksik etmedim diyebilirim.Kendim uydurduğum sağlıklı bir tarif ile posta devam ediyorum.
Karnıbahar Yatağında Mantarlı Tavuk (2 kişilik)
Yarım Karnıbahar
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı labne
1 tavuk göğsü
300-500 gr mantar
Soya sosu
Pul biber
Sarımsak
Kızartma Peyniri
Tavuk göğsünü düdüklü tencerede, karnıbaharları tencerede haşlıyoruz.
Karnıbaharlar haşlandıktan sonra sudan çıkarıp çatal yardımı ile eziyoruz. Soğuduktan sonra içine labne, yoğurt, 2 diş sarımsak, pul biber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Mantarları küp küp doğrayıp teflon tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra üzerine parçalara ayırdığımız tavuğu ekliyoruz. 2 çorba kaşığı soya sosu ile bir süre pişirmeye devam ediyoruz.
Başka bir tavada peynirleri kızartıp küp küp doğruyoruz.
Sırasıyla, karnıbahar ezmesi, mantarli tavuk ve peynirleri koyarak yemeği tamamlıyoruz.
Afiyet Olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder