haberiniz olsun

eklenen iceriklerden haberiniz olsun.

8 Ocak 2014 Çarşamba

İlkbahar Yaz 2014 Trendleri : 90'lar ve Minimalizm (90's and Minimalism) Part 1

   2014 İlkbahar - Yaz sezonu için yeni trendler hakkında hazırlık yapıp, fikir toplamanın zamanı geldi.

 Görünen o ki, bu ilkbahar ve yaz aylarında da 90'lı yıllarda vakit geçirmeye devam edeceğiz. Geçen sezonun grunge modasının yerine, yeni sezonda 90'lı yılların minimalist akımın hakimiyetine tanık olacağız.


 Çıkış noktası 60'lı yıllar olan ve 90'lı yıllarda moda dünyasında kendinden oldukça söz ettiren bu akımın özelliği, abartıdan uzak, basit ve sadeliğin ön planda olması diyebiliriz. Kısaca, ne kadar yalın ise o kadar iyi.




 Kafamızda daha net canlanması açısından, 90'lı yıllarda Calvin Klein'in ses getiren yüzü Kate Moss' un, o dönemde ki imajını örnek gösterebiliriz.

 Kate Moss ' un yer aldığı Calvin Klein reklamları, minimalist moda akımının 90'lı yıllarda yaygınlaşmasına aslında zemin hazırladı.


 İnce askılı düz elbiseler, sade sandaletler,  yalın ceket ve pantolonlar pek çok kişinin gardrobunun vazgeçilmezi haline geldi.



Son yıllarda, Kate Moss' u ne kadar abartı kürkler, leopar desenler, motorcu bot ve ceketler ile görsek de, 90'lı yıllarda minimalist imajıyla tam tersi bir stili olduğunu farkediyoruz.


90'lı yıllarda minimalist moda akımının sadece Kate Moss' u değil, Gwyenth Paltrow'u da etkisi aldığı fotoğraf karelerinden belli oluyor.


Dönemin sansasyonel filmi Basic İnstict'teki Sharon Stone karakterinin, bu sahnede şaşırtıcı ama gerçek, minimalist bir stile sahip olduğu dikkat çekiyor.


2014 İlkbahar-Yaz döneminde, Alexander Wang ve Calvin Klein gibi pek çok ünlü moda evi ve tasarımcısı, 90'lı yılların bu unutulmaz minimalist akımını koleksiyonlarına yansıttıklarını görüyoruz. 


Alexander Wang


Helmut Lang


Calvin Klein

Henüz yeni sezon başlamadı. O yüzden şimdilik örnek olması açısından Zara ve Net a Porter sitelerinden bir kaç minimalist tasarımla postumu sonlandırıyorum. Lakin sezon açılışında minimalist tasarımları nerede bulacağımız ve nasıl kombin oluşturacağımız hakkında tekrar post hazırlayacağım. 



Calvin Klein - Theory - Mason by Michelle Mason
Net a Porter


Son olarak, önümüzde ki bahar ve yaz aylarında artık abartıdan ve renk cümbüşünden biraz uzaklaşıp, sükunetli bir liman havasında olan, minimalist akımın etkileri ile kendimizi dinleyecegimiz bir dönem bizleri bekliyor .





Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 yorum :

Yorum Gönder